ruit

Hanny Roumen

 

Hanny Roumen

Mijn naam is Hanny Roumen (1956).

20 jaar heb ik in het voortgezet onderwijs kunstbeschouwing en tekenles gegeven. Nadat ik mijn diploma, tekenen en textiele werkvormen, 3e graad, haalde, heb ik aan de kunstacademie Arnhem nog de eerste graad opleiding afgerond, tekenen en kunstbeschouwing.
Vanaf 2008 ben ik weer zelf gaan schilderen met acrylverf en aquarelverf. Sindsdien exposeer ik op verschillende locaties mijn beeldende werk. Op uitnodiging verzorg ik workshops tekenen of schilderen.

Mijn acrylverf schilderijen.
Op dit moment ben ik bezig met; groei, groeikracht, ontwikkeling, verandering in een combinatie met families. Een veld of een vaas met bloemen, zie ik als een familie. Staat er een in het licht dan groeit deze beter dan de anderen. Ze groeien tussen en met elkaar, net als mensen.
Bloemen vind ik boeiend en inspirerend omdat ze vaak prachtige kleuren en vormen hebben. Hun vergankelijkheid en teerheid maken ook dat er snel gewerkt moet worden. Dit vind ik fijn, maakt me wakker.
Hierbij vind ik uitstraling, kwetsbaarheid en puurheid, belangrijk.
Boeiend is het voor mij om naar aanschouwing te werken, maar ook om dit te combineren met wat in me opkomt; fantasie, kleur, licht -donker. Vooral de effecten van kleuren op en naast elkaar, welke sfeer deze oproepen, vind ik fascinerend.

Mijn aquarellen.
Vele tientallen heb ik er geschilderd tijdens een tekenclub waar ik nu een paar jaar aan deelneem.
Ik vind het heerlijk om naar aanschouwing te werken. Het moment pakken, het visuele beeld intensief in mij op te nemen, tijdens het werken met waterverf. Hierbij vind ik uitstraling van het model (kwetsbaarheid en puurheid) onderstreept door de houding belangrijk. Ook probeer ik kracht toe te voegen door licht-donker verschillen te accentueren.

Bekijk hier het werk van Hanny Roumen.